Домашнє ароматне і м’яке печиво на свята
Печиво за цим рецептом виходить дуже ніжним і ароматним, такий варіант чудово підійде на різдв’яні свята.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 250 г;
- масло вершкове та цукор по 80 г;
- сіль та ванілін по дрібці;
- спеції на смак (імбир, кориця, мускатний горіх);
- родзинки, цукати, горіхи по 70 г;
- апельсиновий сік від половини цитрусу.
Процес приготування печива до Різдва
Сухофрукти заливаємо апельсиновим соком, перемішуємо та залишаємо.
Сир змішуємо з цукром, сіллю, вершковим маслом, розпушувачем та ваніліном за смаком.
Всипаємо спеції за смаком і перемішуємо масу до однорідності.
Додаємо подрібнені горіхи та сухофрукти, перемішуємо.
Всипаємо борошно, і вимішуємо тісто.
Формуємо печиво і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
Охолоджене печиво посипаємо цукровою пудрою.
Таке тісто можна розкатати в пласт з товщиною 5 мм і вирізати різні фігурки формами, тоді виходить гарне, справжнє, різдвяне печиво.
Смачного!