Домашнє пісочне печиво в рази смачніше магазинного
Спробуйте приготувати домашнє пісочне печево. Виходить в рази смачніше магазинного.
Нам знадобиться:
На 35 штук (500 г):
- Вершкове масло – 130 грам
- Цукор – 80 грам
- Жовток – 1 штука
- Майонез – 3 ст. ложки (60 грам)
- Борошно – 300-320 грам
- Розпушувач – 2/3 чайної ложки
- Сіль – дрібка
- Ванілін – дрібка
Вершкове масло має полежати 1 годину за кімнатної температури.
Розпушувач можна замінити на 1/2 ч. ложки соди, погасити лимонним соком або 1 ст. ложкою окропу.
Покроковий рецепт приготування:
Кладемо вершкове масло у велику ємність, додаємо цукор, солимо, насипаємо ванілін і ретельно змішуємо всі продукти до однорідності.
Додаємо жовток курячого яйця майонез і знову добре змішуємо, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.
Насипаємо половинку просіяного борошна, додаємо розпушувач та розмішуємо.
Потім решту борошна насипаємо поступово і робимо заміс дуже м’якого тіста. Накриваємо харчовою плівкою або пакетом і забираємо в холодильник на 20 хвилин.
Далі розділяємо тісто на дві частини і кожну частину розкачуємо у довгий валик (трохи розрівнюємо руками).
Потім нарізаємо на невеликі шматочки.
Потім печиво кладемо на лист, який попередньо потрібно застелити пергаментним папером. Далі добре розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо печінки 12-15 хвилин.
Готове печиво, зверху можна прикрасити цукровою пудрою.
Смачного!