Домашнє пісочне печиво в рази смачніше магазинного

Спробуйте приготувати домашнє пісочне печево. Виходить в рази смачніше магазинного.

Нам знадобиться:

На 35 штук (500 г):

  • Вершкове масло – 130 грам
  • Цукор – 80 грам
  • Жовток – 1 штука
  • Майонез – 3 ст. ложки (60 грам)
  • Борошно – 300-320 грам
  • Розпушувач – 2/3 чайної ложки
  • Сіль – дрібка
  • Ванілін – дрібка

Вершкове масло має полежати 1 годину за кімнатної температури.

Розпушувач можна замінити на 1/2 ч. ложки соди, погасити лимонним соком або 1 ст. ложкою окропу.

Покроковий рецепт приготування:

Кладемо вершкове масло у велику ємність, додаємо цукор, солимо, насипаємо ванілін і ретельно змішуємо всі продукти до однорідності.

Додаємо жовток курячого яйця майонез і знову добре змішуємо, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.

Насипаємо половинку просіяного борошна, додаємо розпушувач та розмішуємо.

Потім решту борошна насипаємо поступово і робимо заміс дуже м’якого тіста. Накриваємо харчовою плівкою або пакетом і забираємо в холодильник на 20 хвилин.

Далі розділяємо тісто на дві частини і кожну частину розкачуємо у довгий валик (трохи розрівнюємо руками).

Потім нарізаємо на невеликі шматочки.

Потім печиво кладемо на лист, який попередньо потрібно застелити пергаментним папером. Далі добре розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо печінки 12-15 хвилин.

Готове печиво, зверху можна прикрасити цукровою пудрою.

Смачного!