Дуже смачна картопля із салом у фользі
Картопля з салом у фользі – дуже смачне, просте в приготуванні блюдо, яке можна приготувати і на вугіллі, і в духовці.
Нам потрібно:
- картопля
- сало
- кріп
- часник
- сіль
- рослинна олія(за бажанням)
Покроковий рецепт приготування:
У кожному клубні зробіт надрізи на відстані приблизно 1 см, але не до кінця. Повинна вийти свого роду картопля-гармошка, нарізана кружками і з цілою основою.
Посипте сіллю, щоб вона потрапила в прорізи, що утворилися. У ці ж прорізи укладіть сало. Те саме роблю з рештою картоплею.
Загорніть картоплю у фольгу (трохи змастивши саму картоплю рослинною олією) і укладіть у форму або деко.
Запікати картоплю 45-60 хвилин, за 20 хвилин до готовності розкрийте фольгу щоб утворилася скоринка. Наріжте кріп та часник.
Картопля готова, посипте її зверху нарізаним кропом із часником.