Дуже смачний кекс на кефірі

Хочете приготувати супер смачний кекс на кефірі, за рецептом моєї бабусі? Такий, що тільки від одного аромату випічки почне крутитися голова?

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Рецепт домашнього кексу настільки простий, що ви навіть і не помітите, як спекли настільки смачну і ніжну випічку для своєї сім’ї. Давайте не будемо втрачати час, а швидше підемо на кухню і займемося магією. Адже після того, як ваші рідні покуштують цей незрівнянний кекс, вони неодмінно назвуть вас чарівницею.

Склад продуктів

  • 200 мілілітрів кефіру 2,5% жирності;
  • 360 грам цукру;
  • 100 грам рослинної олії;
  • 3 яйця;
  • 0,5 чайної ложки екстракту ванілі;
  • 260 грам борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • цукрова пудра.

Смачний кекс на кефірі: покроковий процес приготування

Домашній кекс почнемо готувати з збивання яєць. Беремо курячі яйця (обов’язково кімнатної температури) і починаємо збивати: жовтки від білків відокремлювати не потрібно. Для збивання яєць можна використовувати віночок, міксер або блендер.

Коли яйця збільшаться в обсязі, додаємо до них цукор і далі продовжуємо збивати. Часу на це піде хвилин п’ять: може трохи менше. Головне, щоб цукор, який ви поклали на яйця, повністю розчинився.

В пишну яєчно-цукрову масу виливаємо кефір і рослинну олію. Додаємо трохи ванілі. Якщо ви не любите ваніль, то можна обійтися і без неї.

Порада. Взагалі, в кекс можна додавати родзинки, горіхи або цукати. Головне, щоб таких добавок було не сильно багато, інакше під час випічки кекс може не піднятися.

Слідом додаємо просіяне борошно і розпушувач. Все перемішуємо. Спочатку повільно, потім додаємо швидкість. Бачите, як просто? Всі продукти змішали і готово.

Наше тісто готове. Ви помітили, яке воно вийшло по консистенції? Щільне, але в той же час еластичне.

Випікати кекс за бабусиним рецептом можна двома методами. Перший: кекс на кефірі печеться в мультиварці. Для цього ми змащуємо чашу мультиварки соняшниковою олією, не забуваючи змастити і боковини чаші. Виливаємо в чашу тісто і ставимо його в мультиварку для випікання. Включаємо мультиварку в режим «Випічка» і печемо 50 хвилин. Коли кекс спечеться, а мультиварка видасть характерний звук, не поспішайте її відразу відкривати. Нехай хвилин десять кекс постоїть в ній.

Але, на мій жаль, не у всіх господинь є вдома мультиварка. Ну, що нам тепер, без кексу залишатися, чи що? Тому, другий метод випічки – це в духовці. Розігріваємо її до 180 градусів і ставимо випікатися тісто у високій формі, в якій обов’язково повинна бути виїмка в середині або високий конус. У такій формі кекс добре пропечеться.

Спочатку печемо кекс 15-20 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і залишаємо ще хвилин на 40: все залежить від якості вашої духовки. Перевіряємо, як зазвичай, дерев’яною паличкою.

Коли кекс буде готовий, дістаємо його з духовки або мультиварки і повністю даємо охолонути. Ні в якому разі не розрізайте гарячу випічку: вона осяде від попадання повітря, буде клейкою і несмачною. Уже остиглий кекс посипаємо цукровою пудрою. Смачного!