Дуже смачний рецепт кабачкової ікри на зиму
Консервувати таким способом ікру можна. Жодна банка не зірветься і не зіпсується. Спробуйте і ви, ми впевнені, що ваша сім’я залишиться в захваті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування кабачкової ікри нам знадобиться:
- 0,5 кг цибулі;
- 0,5 склянки соняшникової олії;
- 3 кг кабачків;
- 0,5 склянки цукру;
- 2 столові ложки приправи курячої без гірки;
- маленький тюбик майонезу 67%;
- 0,5 банки густий томатної пасти.
Процес приготування
Кабачки і цибулю перекручуємо на м’ясорубці. Після в отриману масу додається масло, цукор і приправа. Все це ретельно розмішати. Каструля ставиться на вогонь і вариться 1,5 години. Необхідно періодично помішувати ікру. Після закипання, варити на повільному вогні. Потім в ікру додається томатна паста і майонез, і вона вариться ще 1 годину.
От і все! Ваша кабачкова ікра готова!
Порада!
Найкраще варити ікру в алюмінієвій каструлі. Так вона не підгорить.
Якщо для приготування ікри використовуються великі кабачки, варто обрізати з них грубу шкірку і прибрати тверде насіння.
Щоб у ікри був красивий помаранчевий колір, можна додати ще пару столових ложок томатної пасти.
Виходить приблизно 8 півлітрових баночок.
Смачного!