Незрівнянно смачні кабачки з фаршем в духовці. В рази смачніше голубців

Дуже смачні запечені кабачки в духовці! Кабачки з фаршем виходять набагато смачніше голубців, дуже ніжні і смачні. Мінімум праці і смачна швидка вечеря готова! Подаємо запіканку зі сметаною і насолоджуємося.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Інгредієнти:

  • кабачки 3-4 шт;
  • фарш (свинина + курка) 600-700 г;
  • рис 80 г;
  • цибуля 1 шт;
  • петрушка, кріп півпучка;
  • часник 2 зубчики;
  • паприка (солодка) 1/2 ч.л;
  • сіль за смаком;
  • мелений перець за смаком;
  • сир (у нашому рецепті Моцарелла) 100-150 г.

Для заливання:

  • сметана 300 г;
  • кетчуп 1 ст.л;
  • вода 100-150 мл;
  • сіль за смаком;
  • мелений перець за смаком.

Процес приготування

У мисці змішуємо м’ясний фарш, рис зварений до напівготовності, цибулину, дрібно нарізану петрушку і кріп – рубані, часник пропущений через чесноковижималку.
Солимо і перчимо до смаку. Можна додати дрібку паприки або гострого перцю, на ваш смак. Фарш добре перемішуємо.

У молодих кабачків відрізаємо кінчики. Нарізаємо кабачок не дуже товстими кільцями.

На кружечок кабачка кладемо трохи фаршу. І складаємо кабачки рядами в форму для запікання.

Таким чином, заповнюємо всю форму гармошкою з кабачків.

Робимо сметанним заливку

У зручній ємності змішуємо:

  • сметану;
  • кетчуп;
  • сіль і перець за смаком.

Трохи розбавляємо соус водою і добре перемішуємо.

Заливаємо кабачки сметанним соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.

Запікаємо в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1 годину 30 хвилин, до бажаної м’якості кабачків.

Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти фольгу, щоб запіканка трохи підрум’янилася.

Кабачкова запіканка з фаршем готова!

Кабачки виходять дуже смачними і блюдо дуже схоже на голубці за смаком. Тільки готується набагато простіше і без метушні!

Смачного!