Дуже смачний заварний крем з йогурту і без вершків
Більшість рецептів кремів для кондитерських виробів містять вершки. Але смачний і стійки крем для оформлення тортів, тістечок і капкейков можна приготувати і без вершків, на основі йогурту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування крему знадобиться:
- йогурт – 350 гр;
- яйце – 2 шт;
- вершкове масло – 160 гр;
- крохмаль – 30 гр;
- згущене молоко – 150 гр;
- цукор – 50 гр.
Жирність йогурту не має значення, крем виходить дуже смачним і стійким на будь-якому йогурті.
Згущене молоко і вершкове масло повинні мати кімнатну температуру.
У сотейник з товстим дно влийте йогурт, додайте до нього цукор, крохмаль і яйця. Перемішайте продукти віночком до отримання маси однорідної консистенції.
Нагрівайте йогуртову масу на середньому вогні при постійному помішуванні. Після закипання продовжуйте варити масу ще 10-15 секунд.
Перелийте заварну основу в миску, накрийте плівкою і залиште остигати до кімнатної температури.
Збийте вершкове масло, додайте до нього згущене молоко і продовжите збивання до отримання маси однорідної консистенції.
Після того, як заварювана основа охолоне, збийте її міксером і додайте до масляної суміші. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідного крему.
Йогуртовий заварний крем виходить дуже ароматним, повітряним і стійким, він відмінно зберігає форму.
Крем, приготований за цим рецептом, можна використовувати відразу ж. Його ні в якому разі не можна довго тримати в холодильнику, так як масло почне застигати, що негативно позначиться на консистенції крему.