Швидке тонке бездріжджове тісто для смачної піци

Це мій улюблений рецепт тіста для піци. Готується тісто дуже швидко, просто, але найголовніше це те, що після випічки тісто виходить дуже тоненьке і не має сухих країв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Так само з цього тіста можна приготувати дуже смачні сосиски або котлети в тісті. Можна приготувати тісто про запас, загорнувши його в целофановий пакет і зберігати в холодильнику до 5 діб, при цьому тісто анітрохи не втратить своїх смакових якостей.

Необхідні продукти на дві піци діаметром 30 см.:

  • борошно – 370-400 г.
  • яйце – 1 шт.
  • олія соняшникова – 30 мл.
  • молоко – 150 мл.
  • сіль – дрібка
  • сода – 1/2 ч.л.
  • оцет 9% – 1 ч.л.

Як приготувати тісто для піци

У миску розбити яйце, додати дрібку солі, молоко, рослинне олію. Перемішати. Додати в тісто соду і оцет, ще раз перемішати і потроху додавати просіяне борошно, замішуючи тісто. Тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.

Сформувати тісто в кулю і помістити в целофановий пакет. Залишити на 20 хвилин дозрівати. Тим часом можна підготувати всі необхідні інгредієнти для начинки і приготувати соус.

Для соусу змішати по 2 ст. ложки майонезу і томатної пасти. Я використовувала кетчуп. Додати 1 ч.л. меленого сухого часнику і 1 ч.л. орегано.

Тісто розділити на дві частини і розкачати кожну діаметром по 30 см. Перекласти тісто на деко з пергаментом. Змастити підготовленим соусом і викласти начинку. Зверху все посипати сиром. Випікати піцу при 200 ° С 8-10 хвилин. Смачного!