Дуже високий, повітряний, ароматний літній пиріг на швидку руку

Повітряний, по-справжньому літній пиріг. Рецепт знайомий мені з дитинства, мама і бабуся влітку частенько балували нас ароматною випічкою. Нескладний у приготуванні, впорається навіть дитина. Коли я або моя старша дочка готуємо його, аромат стоїть такий, що рідні запитують раз у раз: “А чай скоро пити будемо?” За структурою тісто схоже на шарлотку, а зверху пирога за рахунок карамелізації виходить апетитна скоринка. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Складові:

  • яйця – 4 шт.,
  • нектарини – 4 шт.,
  • мед – 2 ст. л.,
  • цукор – 1/2 склянки,
  • борошно – 1,5 склянки,
  • розпушувач – 1 ч.л.,
  • вершкове масло,
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування літнього пирога

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор.

Міксером збиваємо яйця з цукром до білого кольору. Вливаємо мед, продовжуємо збивати.

Просіваємо борошно з розпушувачем.

Знову недовго збиваємо до однорідності тіста (приблизно 1 хвилину).

Дуже високий, повітряний, ароматний літній пиріг на швидку руку

Нектарини миємо, обсушуємо паперовим рушником, розрізаємо на четвертинки, видаляємо кісточки, нарізаємо шматочками.

Пересипаємо нектарини цукром або цукровою пудрою (1-1,5 ст. Л.). Дно форми змащуємо вершковим маслом, викладаємо часточки нектаринів.

Дуже високий, повітряний, ароматний літній пиріг на швидку руку

Заливаємо нектарини тістом, тісто розрівнюємо. Відправляємо пиріг в попередньо розігріту до 180 ° духовку на 25-30 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Дуже високий, повітряний, ароматний літній пиріг на швидку руку

Готовому пирогу даємо злегка охолонути, накриваємо форму тарілкою, перевертаємо. Прикрашаємо пиріг цукровою пудной, мигдальними пелюстками, часточками свіжих нектаринів. Пиріг виходить високим, пишним, повітряним, ароматним і незрівнянно смачним.