Елементарний спосіб приготування будь-якої риби без олії, навіть сковороду бруднити не потрібно

Приготування рибних страв у господарок-початківців може забирати багато часу і створювати безліч проблем. Важко розібратися, як потрібно правильно готувати цей морепродукт, як потім боротися із неприємним ароматом на кухні. Більше того, багато хто відмовляється від готування та вживання риби в їжу саме з такої причини.

Приготування рибних блюд

Часто буває, що річкова риба може мати неприємний запах тину. Але позбутися його можна. Як? Досить замочити таку рибу в молоці чи міцному чаї. Після такого очищення та якісного миття під протічною водою запах повинен піти. Більше того, можна полити таку рибу лимонним соком або огірковим розсолом. Бажано залити якийсь із цих засобів у середину, якщо є така можливість, а потім знову добре промити.

Морська риба теж може похвалитися неприємним «запашком», то що робити з нею? Якщо таку рибу потрібно розморозити, краще зробити це в холодильнику. У жодному разі не поспішай виймати звідти продукт і поміщати його в раковину або глибоку посудину. Так риба не тільки не перестане пахнути, але ще й втратить усі свої поживні властивості.

Спробуйте змочити оцтом тонку тканину і загорнути рибу в неї на 2–3 години. Такий прийом має допомогти видалити поганий аромат. Також можна додати лавровий лист у воду, де варитиметься така риба. Або ж обмотати кришку каструлі тканиною, змоченою в оцті, і готувати рибу так.

Смачне блюдо

Позбутися неприємного аромату риби допоможе особливий спосіб її приготування. Наприклад, можна додати до морепродукту трохи хмільного напою. Для того, щоб все було зроблено правильно, візьміть сковорідку з товстим дном та харчову фольгу. Зробіть з цієї фольги невеликий човник, щоб туди помістився шматочок риби та трохи міцного напою. Бортики такого човна мають бути настільки високими, щоб нічого не пролилося. Так Ви спіймаєте одразу двох зайців: приготуєте найсмачнішу рибу, а сковорідка залишиться чистою.

Як тільки розігріється сковорода, помістіть туди фольгу з рибою, почекайте, поки шматочок трохи підсмажиться, а потім додайте 30 мл білого напою з винограду. І не забудьте про спеції для риби. Можна додати розмарин, чебрець, майоран, паприку. Чи не зайвою буде часточка лимона або апельсина. Готуйте таку рибку під кришкою і вимкніть плиту за кілька хвилин до повної готовності страви. Запевняємо, Вам сподобається приготування рибних страв за таким рецептом.

Важливі поради

Багато хто любить смажену рибу за привабливу і хрумку скоринку. Щоб завжди отримувати такі шматочки, Вам потрібно дотримуватися трьох правил. Використовуй спеції або борошно, готуйте на антипригарній сковороді, починайте смажити морепродукт тільки на максимальній потужності плити. Це допоможе зробити на кожному шматочку апетитну кірку. І не забувайте, що рибі потрібно багато місця.

Бажаєте додати рибі соковитості та аромату? Тоді не обійтись без вершкового масла. У багатьох фільмах показують, як імениті шеф-кухарі щедро поливають смажену рибу розтопленим маслом із різними травами. Це справді корисний лайфхак. Додайте на сковороду 1-2 чайні ложки олії, коли майже закінчуєте готування. Вже в розтоплену олію додайте трави та спеції для риби, а потім починай рясно поливати цією сумішшю рибні шматочки.

Цінні ідеї

Що ще точно допоможе в організації багатого рибного четверга? Безперечно, кава. Цей продукт можна сміливо ставити в один ряд із лимоном та оцтом. Адже кава теж дуже успішно допомагає позбутися рибних ароматів на кухні. Щоб залагодити проблему із запахом, достатньо обсмажити трохи кавових зерен на розпеченій сковороді або ложечку меленої кави. Побачите, що запах одразу піде.

Щоб не ковзали руки під час чищення риби, спробуйте час від часу замочувати їх у сіль. Це допоможе створити на пальцях своєрідний захисний шар, з яким легше утримуватиме слизьку рибу. До слова, сіль допоможе впоратися із прилипанням риби до сковороди. Додайте дрібку солі до олії, на якій готуватимете.

Смачне приготування рибних страв

Більше того, приготування рибних страв потребує певних знань. Наприклад, не рекомендується робити суп із сазану, ляща чи коропа, інакше страва вийде гіркою. Краще засмажити саме ці види риб. Запікати експерти радять горбушу, сьомгу, скумбрію, форель чи судака. Ці риби не можуть похвалитися великою кількістю крихітних кісток, що в нашому випадку лише на користь.

Вважається, що коптити можна практично будь-яку рибу. Хоча можна віддати перевагу тим, хто вважається фаворитами у цій справі. Короп, лящ, скумбрія, морський та річковий окунь – найсмачніші варіанти. Щоб приготувати юшку, вибирайте між тріскою, мінтаєм, судаком, осетровими. Ці риби не розваляться в процесі варіння, як і не дадуть гіркого післясмаку.

Не вдається скопіювати.