Фаршировані човники з кабачків, можна весь сезон так готувати і не набридає (без м’яса)
Фаршировані кабачки або човники з кабачків – це один з найпопулярніших рецептів в літній сезон. Смачна начинка без м’яса прекрасно поєднується з кабачками, а в цілому виходить ситна страва, смачна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Кабачки – 2 шт.
- Сир Фета – 150 г
- Яйця – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сухий часник – 1 ч. л.
- Зелень кропу – 1 пучок
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Як приготувати човники з кабачків
Кабачки розрізаємо вздовж на дві частини і вирізаємо м’якоть, залишаючи човники.
Я зазвичай прорізаю м’якоть ножем, а потім вже витягаю її за допомогою чайної ложки. Мені здається так акуратніше виходить, але це не принципова частина рецепта, ви можете зробити човники з кабачків будь-яким зручним для вас методом.
Човники з кабачків я викладаю в форму, злегка змастивши дно соняшниковою олією і займаюся підготовкою начинки.
Для приготування начинки і подрібнюю цибулю і м’якоть кабачків. Спочатку на олії обсмажую цибулю до м’якості, а потім додаю подрібнену м’якоть кабачків. Обсмажую до готовності.
Поки обсмажені кабачки з цибулею будуть остигати підготую інші складові начинки.
Подрібнюю сир фету і зелень кропу.
Змішую всі інгредієнти начинки, додаю сухий часник (можна використовувати і свіжий), перчу за смаком, розмішую яйце і додаю до начинки. Добре перемішую.
Звертаю вашу увагу, що начинку я не солю, але це виключно на мій смак. Я вважаю, що солі достатньо в сирі фета, але якщо у вас вона буде менш солоною, можете додати сіль за своїм смаком.
Начиняю човники з кабачків і відправляю їх в розігріту духовку на 190 градусів приблизно на 25 хвилин, попередньо накривши форму фольгою. По закінченню цього часу, знімаю фольгу і знову відправляю в духовку ще на 15 хвилин. Смачного!