Гора котлет за копійки. Ніжні домашні котлети: смачні і соковиті
М’ясні котлети не завжди виходять соковитими і ніжними. Але я знайшла вихід з положення і тепер у нас на столі завжди ідеальна страва. Просто в фарш додаємо овочі і отримуємо потрібну соковитість.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш будь-який, 600 г;
- цибуля, картопля і морква по 1 шт (натерті);
- кабачок, 1 – 2 шт;
- картопля, 2 – 3 шт;
- батон, 4 шматочки;
- молоко, 70 мл;
- манна крупа, 1 ст.л;
- сіль, перець, спеції, зелень, часник.
Процес приготування котлет
Батон заливаємо молоком і залишаємо набухати.
Фарш беріть будь-який, змішуємо з подрібненою картоплею, кабачками і морквою, часником і цибулею.
Порада: якщо кабачки молоді та невеликі, тоді м’якоть не виймати і сік не віджимати.
У фарш ще додаємо манну крупу, спеції, дрібно посічену зелень. Залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.
Солимо безпосередньо перед формуванням котлет.
Обсмажуємо котлети по парі хвилин з кожного боку.
Решту картоплі ріжемо великими кружечками і кладемо в каструлю на дно.
Складаємо котлети на картоплю, наливаємо трохи води. Тушкуємо котлети близько 10 – 15 хвилин.
Гарнір для таких соковитих котлет може бути будь-яким, у мене всі люблять з відварною молодою картоплею або пюре, смачно виходить з відвареним рисом або гречаною кашею. Додайте ще домашні соуси і салати зі свіжих овочів.