Гора котлет за копійки. Ніжні домашні котлети: смачні і соковиті

М’ясні котлети не завжди виходять соковитими і ніжними. Але я знайшла вихід з положення і тепер у нас на столі завжди ідеальна страва. Просто в фарш додаємо овочі і отримуємо потрібну соковитість.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш будь-який, 600 г;
  • цибуля, картопля і морква по 1 шт (натерті);
  • кабачок, 1 – 2 шт;
  • картопля, 2 – 3 шт;
  • батон, 4 шматочки;
  • молоко, 70 мл;
  • манна крупа, 1 ст.л;
  • сіль, перець, спеції, зелень, часник.

Процес приготування котлет

Батон заливаємо молоком і залишаємо набухати.

Фарш беріть будь-який, змішуємо з подрібненою картоплею, кабачками і морквою, часником і цибулею.

Порада: якщо кабачки молоді та невеликі, тоді м’якоть не виймати і сік не віджимати.

У фарш ще додаємо манну крупу, спеції, дрібно посічену зелень. Залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.

Солимо безпосередньо перед формуванням котлет.

Обсмажуємо котлети по парі хвилин з кожного боку.

Гора котлет за копійки. Ніжні домашні котлети: смачні і соковиті

Решту картоплі ріжемо великими кружечками і кладемо в каструлю на дно.

Складаємо котлети на картоплю, наливаємо трохи води. Тушкуємо котлети близько 10 – 15 хвилин.

Гора котлет за копійки. Ніжні домашні котлети: смачні і соковиті

Гарнір для таких соковитих котлет може бути будь-яким, у мене всі люблять з відварною молодою картоплею або пюре, смачно виходить з відвареним рисом або гречаною кашею. Додайте ще домашні соуси і салати зі свіжих овочів.

Гора котлет за копійки. Ніжні домашні котлети: смачні і соковиті