Гороховий суп зі звичайного гороху за 35 хвили

У мене є кілька методів приготування швидкого горохового супу. Вони виручають, якщо дуже хочеться горохового супу, але немає часу на довге приготування. Сьогодні ділюся одним простим способом. Будуть потрібні звичайний колотий горох і копченості. Суп виходить дуже ароматним, ситним і смачним. А варити його буду не більше 35 хвилин.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 450 гр.- свинина (копчена)
  • 170-200 гр. – горох (колотий)
  • 3 шт. – картопля
  • 1 шт. – ріпчаста цибуля
  • 1 шт. – морква
  • 3 ст.л. – соняшникова олія
  • 1 шт. – лавровий лист
  • за смаком зелень
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль

Як приготувати гороховий суп

Для приготування купую копчену свинячу грудинку з кісточками. Нарізаємо свинину на невеликі шматочки.

Для супу будемо використовувати звичайний колотий горох. У каструлю об’ємом 3 літри наливаємо більше половини води і нагріваємо.

Відміряємо горох. Я беру 200 г гороху, люблю густий суп.

Якщо хочемо зробити його рідкуватим, то беремо 150-170 г. Горох порціями викладаємо в кавомолку і подрібнюємо.

У гарячу воду висипаємо подрібнений горох і одночасно помішувати ложкою, щоб не утворилися грудочки. Відразу додаємо нарізану картоплю і готуємо на середній температурі 15 хвилин. Періодично помішуємо.

Поки вариться картопля з горохом, обсмажуємо в олії подрібнені цибулю іморкву. Через 15 хви лин відправляємо в каструлю підготовлені копченості.

Додаємо обсмажені овочі, лавровий лист, солимо, перчимо і варимо суп ще 20 хвилин.

За 35 хвилин подрібнений горох буде повністю готовий.

Пробуємо гороховий суп на сіль, додаємо нарізану зелень (у мене зелена цибуля і кріп), перемішуємо і знімаємо з плити.

Даємо супу постояти під кришкою 5-10 хвилин і розливаємо по тарілках.

Гороховий суп з копченостями таким методом виходить швидким. І смак, і аромат н