Готуємо гостру ікру з моркви

При приготуванні ікри з мокви варто дотримуватись рекомендацій та правильних пропорцій щоб не зіпсувати овочі.

Нам знадобиться:

  • Морква – 1 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Перець болгарський – 500 г
  • Часник – 1 головка
  • Гострий перець – 2 шт
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1.5 ст.л.
  • Кмин або коріандр – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Оцет 9% – 100г
  • Олія соняшникова – 200г

Покроковий рецепт приготування:

Моркву натираємо на грубій терці, перець нарізаємо дрібними кубиками, а помідори пропускаємо через м’ясорубку.

Якщо у вас є кухонний комбайн, то процес приготування піде ще швидше.

Подрібнені овочі складаємо в казан він відмінно для цього підходить.

Доводимо суміш до кипіння й тушкуємо 2 – 2.5 години на невеликому вогні.

За 10 хвилин до готовності додаємо часник пропущений через прес, дрібно нарізаний гострий перець, лавровий лист і оцет.

Добре перемішуємо, гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками і прибираємо під шубу до повного охолодження.

Морквяна ікра готується не складніше, ніж кабачкова, служить відмінним доповненням зимового раціону.

Не вдається скопіювати.