Готуємо гостру ікру з моркви
При приготуванні ікри з мокви варто дотримуватись рекомендацій та правильних пропорцій щоб не зіпсувати овочі.
Нам знадобиться:
- Морква – 1 кг
- Помідори – 2 кг
- Перець болгарський – 500 г
- Часник – 1 головка
- Гострий перець – 2 шт
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1.5 ст.л.
- Кмин або коріандр – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт
- Оцет 9% – 100г
- Олія соняшникова – 200г
Покроковий рецепт приготування:
Моркву натираємо на грубій терці, перець нарізаємо дрібними кубиками, а помідори пропускаємо через м’ясорубку.
Якщо у вас є кухонний комбайн, то процес приготування піде ще швидше.
Подрібнені овочі складаємо в казан він відмінно для цього підходить.
Доводимо суміш до кипіння й тушкуємо 2 – 2.5 години на невеликому вогні.
За 10 хвилин до готовності додаємо часник пропущений через прес, дрібно нарізаний гострий перець, лавровий лист і оцет.
Добре перемішуємо, гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками і прибираємо під шубу до повного охолодження.
Морквяна ікра готується не складніше, ніж кабачкова, служить відмінним доповненням зимового раціону.