Готуємо коржі з начинкою на сковороді. Без дріжджів, соди і кефіру!

Тонкі коржі, приготовлені на сковороді, можна подавати з різними начинками. Тісто ми приготуємо на газованій мінеральній воді – так воно вийде м’яким і повітряним.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 3 склянки;
  • сіль, щіпка;
  • цукор, половина ч.л;
  • мінеральна вода з газом, 220 мл;
  • олія, 3 ст.л.
  • Начинку вибирайте на свій смак.

Як приготувати:

При готуванні за рецептом враховуйте, що беремо склянку на 200 мл;

Борошно просійте і змішайте з цукром і сіллю;

Влийте в борошно олію і перемішайте;

Далі влийте мінеральну воду;

Накрийте тісто і залиште на 10 хвилин, щоб клейковина набухла;

Стіл посипте борошном і починайте обминати тісто руками;

Розділіть тісто на 7 однакових частин, сформуйте з них колобки, накрийте і залиште на столі на півгодини;

Розкачайте колобки в калачі.

В якості начинки можна використовувати все що завгодно (я роблю начинку з сиру і зеленої цибулі або фаршу);

Начинку викладіть в середину коржики, зберіть тісто зверху і акуратно расплющте корж руками;

За допомогою качалки починайте розгортати коржі (не тисніть на краю, інакше тісто порветься);

Зубочисткою проколіть тісто, щоб випустити повітря;

Обсмажте коржі на сковороді з двох сторін.

Увага! Перед тим як викладати коржі на сковороду, обтрусіть від муки. Так страва не підгорить і зарум’яниться як потрібно.