Готую третій день поспіль. Страва – чудесна, без метушні і ще за копійки
Кабачки є універсальним овочем, з якого прекрасно виходять як солодкі, так і солоні страви, як в духовці, так і на сковороді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки – 400 г;
- сметана – 100 г;
- яйця – 2 шт;
- сир – 100 г;
- борошно – 150 г;
- сіль, перець;
- зелень;
- сода гашена оцтом – 1\2 ч.л;
- сіль за смаком.
Процес приготування
Кабачок натираємо на тертці, віджимаємо від рідини.
Сир натираємо на тертці, зелень дрібно січемо.
У сметану насипаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, потім солимо, додаємо яйце, перець. Перемішуємо вінчиком і всипаємо борошно, вимішуємо.
Додаємо в масу тертий сир і кабачок, зелень, добре все змішуємо до однорідності.
Форму для запікання змащуємо олією і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 50 хвилин.
Порада: в цю страву ви також можете додати шинку або ковбасу, порізані соломкою, можна відварне м’ясо. Дуже смачно і ароматно виходить, якщо в масу додати трохи часнику, а при подачі, посипати свіжою зеленню, кунжутом.