Готую третій день поспіль. Страва – чудесна, без метушні і ще за копійки

Кабачки є універсальним овочем, з якого прекрасно виходять як солодкі, так і солоні страви, як в духовці, так і на сковороді.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки – 400 г;
  • сметана – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • борошно – 150 г;
  • сіль, перець;
  • зелень;
  • сода гашена оцтом – 1\2 ч.л;
  • сіль за смаком.

Процес приготування

Кабачок натираємо на тертці, віджимаємо від рідини.

Сир натираємо на тертці, зелень дрібно січемо.

У сметану насипаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин, потім солимо, додаємо яйце, перець. Перемішуємо вінчиком і всипаємо борошно, вимішуємо.

Додаємо в масу тертий сир і кабачок, зелень, добре все змішуємо до однорідності.

Форму для запікання змащуємо олією і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 50 хвилин.

Порада: в цю страву ви також можете додати шинку або ковбасу, порізані соломкою, можна відварне м’ясо. Дуже смачно і ароматно виходить, якщо в масу додати трохи часнику, а при подачі, посипати свіжою зеленню, кунжутом.