Густий домашній кетчуп без довгого уварювання. Найкращий рецепт з усіх, що я пробувала!
Домашній кетчуп – універсальний томатний соус, який підходить практично до всіх страв, звичайно, крім солодкого. Рецептів його приготування існує дуже багато. Я пропоную один з них.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
- 0,7–1 кілограмів цибулі.
- 5 кілограмів помідорів.
- 150–170 мілілітрів оцту.
- (6%, яблучного; кількість регулюйте залежно від кислоти помідорів: якщо солодші – менше).
- 1 склянка цукру.
- 2 столові ложки солі.
- 1 чайна ложка кориці.
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю.
- кілька зубців посіченого часнику.
- дрібка меленої гвоздики.
- гострий перець за бажанням.
Приготування:
- Перемеліть помідори в м’ясорубці або в блендері. Процідіть отриману масу крізь сито, щоб позбутися кісточок.
- Поставте масу на плиту та додайте змелену блендером цибулю, варіть приблизно 2,5 – 4 години. За 15-20 хвилин до завершення приготування опустіть в киплячу масу полотняний мішечок зі спеціями та додайте сіль, оцет та цукор. Все добре перемішайте та попробуйте, якщо не вистачає спецій, то додайте ще трішки.
- Розлийте отриману гарячу масу у стерильні банки та закрутіть стерильними кришками. У нас повинно вийти 4 баночки по 0,5 літрів.
- А ще, я поділюся з вами секретом. Щоб наш кетчуп став швидше густішим, потрібно під час варіння перемішати акуратно весь сік та занурити туди друшляк-сито. У ньому почне збиратися рідина, а її потрібно буде забирати черпаком.
А ви готуєте кетчуп вдома?