Густий домашній кетчуп без довгого уварювання. Найкращий рецепт з усіх, що я пробувала!

Домашній кетчуп – універсальний томатний соус, який підходить практично до всіх страв, звичайно, крім солодкого. Рецептів його приготування існує дуже багато. Я пропоную один з них.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

  • 0,7–1 кілограмів цибулі.
  • 5 кілограмів помідорів.
  • 150–170 мілілітрів оцту.
  • (6%, яблучного; кількість регулюйте залежно від кислоти помідорів: якщо солодші – менше).
  • 1 склянка цукру.
  • 2 столові ложки солі.
  • 1 чайна ложка кориці.
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю.
  • кілька зубців посіченого часнику.
  • дрібка меленої гвоздики.
  • гострий перець за бажанням.

Приготування:

  1. Перемеліть помідори в м’ясорубці або в блендері. Процідіть отриману масу крізь сито, щоб позбутися кісточок.
  2. Поставте масу на плиту та додайте змелену блендером цибулю, варіть приблизно 2,5 – 4 години. За 15-20 хвилин до завершення приготування опустіть в киплячу масу полотняний мішечок зі спеціями та додайте сіль, оцет та цукор. Все добре перемішайте та попробуйте, якщо не вистачає спецій, то додайте ще трішки.
  3. Розлийте отриману гарячу масу у стерильні банки та закрутіть стерильними кришками. У нас повинно вийти 4 баночки по 0,5 літрів. 
  4. А ще, я поділюся з вами секретом. Щоб наш кетчуп став швидше густішим, потрібно під час варіння перемішати акуратно весь сік та занурити туди друшляк-сито. У ньому почне збиратися рідина, а її потрібно буде забирати черпаком. 

А ви готуєте кетчуп вдома?