Хмиз – улюблені ласощі родом з дитинства
Хмиз – ніжні хрустики родом з дитинства.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Борошно – 220 грам
- Яйця – 2 шт.
- Г0рілка – 30 мілілітрів
- Цукор за смаком – 2 столових ложки
- Олія для фритюру – за потребою
Покроковий процес приготування:
З просіяного борошна у великій мисці зробіть гірку. Вбийте в поглиблення яйця, додайте цукор, г0рілку, сіль. Вимішайте тісто спочатку ложкою, після руками. Коли тісто не липне до рук, закінчіть вимішувати.
В харчову плівку укутайте тісто і на 35 хвилин залишіть відпочити на столі.
Тісто розділіть на 4 частини. Розкачайте кожну частину в пластину 1-2 мм завтовшки.
Виріжте форми печеньок.
Олію прогрійте до 170-175 градусів в сковорідці з високими стінками або мультиварці і викладіть печиво партіями.
Після приготування хмиз викладіть на тарілку, застелену серветкою. Гаряче печиво припудріть цукровою пудрою. Смачного!