Хрусткі і надзвичайно смачні огірочки по-баварськи

Цей рецепт відноситься до страв німецької кухні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і првада

Огірки, мариновані на зиму за цим рецептом, виходять пружними, хрусткими і неймовірно пікантними.

Інгредієнти (на 1 літрову банку):

  • огірки;
  • морква 0,5 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • цукровий пісок – 2 ч. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • 9% -ний оцет – 50 мл.

Спосіб приготування

1. Вимочити огірки в холодній воді протягом 5-6 годин (можна залишити на ніч).

2. На дно стерилізованої банки викласти порізану кружальцями моркву, півкільцями – цибулю, зубчики часнику і кріп (трохи, досить однієї гілочки).

3. Огірки з обрізаними кінчиками щільно вкласти в банку, висипати туди сіль, цукор і влити оцет. Залити холодною водою.

4. Поставити банку в каструлю, налити води до плічок банки і пастеризувати протягом 3 хвилин з моменту закипання.

5. Загорнути і укутати до повного охолодження.

Смачного!