Ідеальний пиріг з черешнею і найніжнішою заливкою
Завжди можна порадувати себе і близьких різними ласощами з новим урожаєм. Відмінним варіантом буде пиріг з черешнею і найніжнішою сметанною заливкою. Така випічка з’їдається миттєво!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
На тісто потрібні:
- 160 г борошна;
- 2 ст. л. цукрового піску;
- 95 г вершкового масла;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 яйце.
Для приготування апетитної начинки доведеться підготувати наступний набір компонентів:
- 5 ст. л. цукрового піску;
- 2 ст. л. картопляного крохмалю;
- 350 г черешні;
- 2 яйця;
- 250 г сметани.
Як приготувати пиріг з черешнею
Просіяти борошно в глибоку тару. Змішати продукт з цукровим піском і розпушувачем.
З’єднати мікс з сухих продуктів зі злегка підталим (але не розтопленим) вершковим маслом і яйцем. Вручну замісити склад.
На замітку! У суміш можна всипати ще 1 ст. л. борошна, якщо маса занадто сильно прилипає до долонь.
Сформувати з суміші кулю. Обернути її харчовою плівкою і на півгодини покласти в морозилку.
На папері для випічки розкачати підморожене тісто в тонкий пласт. По діаметру потрібно орієнтуватися на свою форму.
Перекласти заготовку для пирога в обрану форму. По всій площі наколоти тісто виделкою.
На 10 хвилин відправити основу для літнього пирога в духовку, розігріту до 180 градусів.
За цей час якраз можна зробити заливку. У вільну миску розбити пару яєць, а до них відправити сметану з картопляним (або кукурудзяним) крохмалем і цукровим піском.
В основу для пирога вилити сметанну заливку. Відправити її ще на 20 хвилин в духову шафу.
Тим часом витягти з черешні кісточки. Підготовлені ягоди викласти на пиріг в довільному порядку, і в останній раз на 10 хвилин прибрати заготовку в духовку.
Найкраще подавати випічку до столу в охолодженому вигляді. В якості прикраси можна використовувати горіхову крихту або цукрову пудру.