Ідеальний пиріг з черешнею і найніжнішою заливкою

Завжди можна порадувати себе і близьких різними ласощами з новим урожаєм. Відмінним варіантом буде пиріг з черешнею і найніжнішою сметанною заливкою. Така випічка з’їдається миттєво!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

На тісто потрібні:

  • 160 г борошна;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 95 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1 яйце.

Для приготування апетитної начинки доведеться підготувати наступний набір компонентів:

  • 5 ст. л. цукрового піску;
  • 2 ст. л. картопляного крохмалю;
  • 350 г черешні;
  • 2 яйця;
  • 250 г сметани.

Як приготувати пиріг з черешнею

Просіяти борошно в глибоку тару. Змішати продукт з цукровим піском і розпушувачем.

З’єднати мікс з сухих продуктів зі злегка підталим (але не розтопленим) вершковим маслом і яйцем. Вручну замісити склад.

На замітку! У суміш можна всипати ще 1 ст. л. борошна, якщо маса занадто сильно прилипає до долонь.

Сформувати з суміші кулю. Обернути її харчовою плівкою і на півгодини покласти в морозилку.

На папері для випічки розкачати підморожене тісто в тонкий пласт. По діаметру потрібно орієнтуватися на свою форму.

Перекласти заготовку для пирога в обрану форму. По всій площі наколоти тісто виделкою.

На 10 хвилин відправити основу для літнього пирога в духовку, розігріту до 180 градусів.

За цей час якраз можна зробити заливку. У вільну миску розбити пару яєць, а до них відправити сметану з картопляним (або кукурудзяним) крохмалем і цукровим піском.

В основу для пирога вилити сметанну заливку. Відправити її ще на 20 хвилин в духову шафу.

Тим часом витягти з черешні кісточки. Підготовлені ягоди викласти на пиріг в довільному порядку, і в останній раз на 10 хвилин прибрати заготовку в духовку.

Найкраще подавати випічку до столу в охолодженому вигляді. В якості прикраси можна використовувати горіхову крихту або цукрову пудру.