Кабачкова ікра – це любов з першого ложки! Ікра зі кабачків, перевірений рецепт

Цю кабачкову ікру ви точно полюбите і будете готувати її щорічно – вона просто готується, швидко з’їдається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки – 3400 г.;
  • цибуля й морква по 800 г;
  • цукор – 3 ст.л;
  • сіль – 30 г;
  • паприка – 1.5 ст.л;
  • оцет 9% – 2 ст.л;
  • перець чорний і червоний по 1 ч.л;
  • томатна паста – 310 г;
  • олія соняшникова – 230 г.

Процес приготування кабачкової ікри

Кабачки беріть молоді, але якщо таких немає, тоді зовсім зрілі і видаляємо насіння. Цибулю і кабачки ріжемо кубиками.

Морква тремо на грубій терці і обсмажуємо її на соняшниковій олії.

Окремо обсмажуємо цибулю і висипаємо її до кабачків і моркви.

Ставимо каструлю з овочами на вогонь, вливаємо олію і доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо протягом 1 години, періодично перемішуємо, кришку щільно не закриваємо.

Викладаємо томатну пасту, варимо ще 20 хвилин, періодично перемішуючи.

Солимо і всипаємо цукор, спеції, варимо 4 – 5 хвилин.

Знімаємо масу з плити і перебиваємо занурювальним блендером.

Вливаємо оцет і доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин.

Розкладаємо ікру по чистим, стерилізованим баночках.

Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.