Кабачкова ікра – це любов з першого ложки! Ікра зі кабачків, перевірений рецепт
Цю кабачкову ікру ви точно полюбите і будете готувати її щорічно – вона просто готується, швидко з’їдається.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки – 3400 г.;
- цибуля й морква по 800 г;
- цукор – 3 ст.л;
- сіль – 30 г;
- паприка – 1.5 ст.л;
- оцет 9% – 2 ст.л;
- перець чорний і червоний по 1 ч.л;
- томатна паста – 310 г;
- олія соняшникова – 230 г.
Процес приготування кабачкової ікри
Кабачки беріть молоді, але якщо таких немає, тоді зовсім зрілі і видаляємо насіння. Цибулю і кабачки ріжемо кубиками.
Морква тремо на грубій терці і обсмажуємо її на соняшниковій олії.
Окремо обсмажуємо цибулю і висипаємо її до кабачків і моркви.
Ставимо каструлю з овочами на вогонь, вливаємо олію і доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо протягом 1 години, періодично перемішуємо, кришку щільно не закриваємо.
Викладаємо томатну пасту, варимо ще 20 хвилин, періодично перемішуючи.
Солимо і всипаємо цукор, спеції, варимо 4 – 5 хвилин.
Знімаємо масу з плити і перебиваємо занурювальним блендером.
Вливаємо оцет і доводимо до кипіння, варимо 10 хвилин.
Розкладаємо ікру по чистим, стерилізованим баночках.
Закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.