Огірки мариную тільки так! Сестра навчила, виходять хрусткими, солодкими з гірчицею

Цей рецепт мені дала сестра, я спробувала і інших рецептів поки не хочеться пробувати.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти розраховані з витрати на банку 1,5 літра:

  • огірки (скільки увійде в банку);
  • хрону, вишні, чорної смородини (листи);
  • кропу (парасольки);
  • чорного перцю горошком – 10 штук;
  • гірчиці (насіння) – 1 ч. ложка;
  • часнику – 3 зуб .;
  • оцту 70% – 1 ложка чайна;
  • солі – 1 ст. ложка;
  • цукру – 3 ст. ложки (з гіркою).

Огірочки ретельно вимити, залити водою, дати їм там поплавати 3 години, можна залишити на ніч.

Банки беремо вимиті содою або миючим засобом. Спочатку закидаємо в неї перчик, листя хрону і вишні. Смородинові листя і парасольку кропу також розкладаємо по дну банки. Не забудьте про часник.

Тепер займемося трамбуванням огірків. Киплячою водою заливаємо огірки, закриваємо кришкою. Таку процедуру необхідно виконати 2 рази. Кип’ятити воду для заливки необхідно нову, не використовувати від попередньої заливки.

Воду зливаємо, а огірки в банці посипаємо гірчицею, цукром, сіллю (без гірки), доливаємо оцтову есенцію.

Киплячою водою залийте огірки до країв банки. Ключем закатати всі банки.

Переверніть їх і забезпечте тепловий режим. Через 2 дні можна переносити огірки в підвал.

Нехай у вас получаться так само смачно, як і у мене!

Огірки мариную тільки так! Сестра навчила, виходять хрусткими, солодкими з гірчицею