Кабачки на зиму, як огірки. Хоч 20 банок закрию, всі з’їдаються

Заготівля виходить ароматною, зі смаком свіжих овочів. Така закуска прекрасно замінює собою мариновані огірочки, виходить хрусткою і щільною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, морква, цибуля;
  • зелень будь-яка за смаком;
  • листя смородини, хрону;
  • перець горошок по 5 шт в банку;
  • перець духмяний по 3 шт;
  • часник по 2 зубчики в банку;
  • гірчиця в зернах по 1 ч.л;
  • цукор і сіль по 1 ст.л;
  • оцет 9% по 1 ст.л. в банку.

Процес приготування

Кабачки і моркву, цибулю ріжемо кружечками. За бажанням, якщо є час, можна скористатися фігурної різкою і нарізати красиві форми овочів, які будуть красиво виглядати в банці і потім в тарілці.

Всю зелень промиваємо і розкладаємо по банках разом зі спеціями, зубками часнику. Розкладаємо різані овочі і кабачки.

Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо остигати на 15 хвилин.

Зливаємо воду і наливаємо свіжий кип’яток в банки і залишаємо на 10 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, додаємо потрібну кількість солі і цукру, доводимо до кипіння.

У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринадом, закручуємо кришками.

Перевертаємо банки і залишаємо їх остигати. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Салат виходить дуже смачним і ароматним, прекрасна закуска підходить до м’ясних страв.