Картопляна фріттата, приголомшливий обід або вечеря

Відмінна страва для смачної і ситної вечері. Нею можна нагодувати всю сім’ю! За бажанням можна покласти м’ясо, шинку або ковбасу. Але смачно виходить і так. Готується все дуже просто і досить швидко. З стравою впорається навіть недосвідчений кулінар. В Італії картоплю з омлетом називають фріттата. Це традиційна італійська страва.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Беремо наступні інгредієнти:

  • Картопля – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 штучки;
  • Курячі яйця – 6 штучок;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Олія соняшникова або оливкова – 2 ст. л .;
  • Базилік / петрушка / зелена цибуля;
  • Чорний мелений перець і сіль в залежності від смаку;
  • Сметана – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування апетитного омлету з картоплею

Картоплю чистимо, ретельно миємо, ріжемо соломкою.

Дрібненько шаткуємо цибулю і змішуємо з картоплею.

Ставимо сковорідку на плиту, наливаємо олію і розігріваємо. Закидаємо смажитися картоплю з цибулею.

За пару хвилин до кінця приготування, видавлюємо часник в овочі і мішаємо.

Розбиваємо яйця в підходящий посуд, солимо, перчимо, додаємо сметану і всю подрібнену зелень, збиваємо.

Форму потрібно змастити маслом, після чого викласти картоплю, яку заливаємо яєчною масою. Поміщаємо на хвилин 15-20 в духову шафу і запікаємо при 180 °.

Можна приготувати прямо в сковорідці. Просто заливаємо яйцем смажену картоплю і готуємо, поки омлет не буде повністю готовий.