Картопляні ледачі деруни
Готуємо картопляними деруни по-новому рецепту. Рецепт для ледачих, деруни готуються дуже просто і швидко. Весь секрет рецепта в особливому подрібненні картоплі. Картоплю не потрібно терти на тертці, просто подрібнити в блендері або через м’ясорубку. Деруни, приготовані з подрібненої картоплі виходять пишними, більш ніжними і м’якими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Картопля – 500 г
- Яйце куряче – 1 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Борошно – 2 ст.л
- Соняшникова олія – 50 мл
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Підготуйте всі продукти за списком.
2. Бульби картоплі і ріпчасту цибулю очистіть від верхнього шару, обполосніть, наріжте невеликими шматочками довільної форми.
3. Нарізку закиньте в миску блендера, перебийте на високих швидкостях. Також для подрібнення картоплі можна скористатися м’ясорубкою, результат буде ідентичним.
4. Картопляно-цибулеву масу перекладіть в глибоку тарілку на 5 хвилин, щоб картопля виділила сік.
5. Весь сік необхідно злити, найзручніше це зробити, переклавши суміш в сито.
6. Потім в картопляну масу вбийте яйце, всипте необхідну кількість борошна, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
7. Сковороду прогрійте на плиті, влийте соняшникову олію. У гарячу олію покладіть невелику порцію маси за допомогою столової ложки, формуючи круглі заготовки.
8. Смажте їх на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку під кришкою.
9. Готові деруни перекладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Деруни подайте на стіл в тандемі зі сметаною. Смачного!