Компот Мохіто: полуничний і малиновий на зиму! Абрикосова фанта: смачно і просто
Традиційні фруктові і ягідні компоти можна зробити ще більш оригінальними і смачними. Наприклад, зробити напої за подобою всім відомого Мохіто.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- малина (або полуниця, абрикос), 300 г;
- лимон, 2 зубчики;
- м’ята, 5 г;
- цукор, 120 г;
- кип’яток.
Процес приготування
Рецепт даю на 1.5 л банку. З полуницею пропорції такі ж, а ось для абрикосового напою, лимон замінюємо апельсином, таке поєднання більш підходить до абрикосів.
Ягоди промиваємо. Якщо вони з вашого саду і ви не обробляли урожай токсичними речовинами, можна і не мити.
Розкладаємо по стерилізованим банкам ягоди і гілочки м’яти, часточки лимона або апельсина і заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками.
Залишаємо на 20 хвилин остигати.
Зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння, перемішуємо, поки весь цукор не розчиниться.
Заливаємо сироп назад в банки, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо рушниками.
Залишаємо остигати і переставляємо на зберігання в підвал або в комору.
Напій виходить дивовижним, якщо в склянку покласти лід, налити компот і додати свіжу або морожену зелень м’яти, вийде основа для будь-якого коктейлю.