Консервуємо хрусткі огірочки на зиму

Клaдeм на дно банок (у нашому рецепті літрові) аркуш чорної смородини і вишні, молоденький лист хріну, парасольку кропу, гілочку естрагону і три зубчики часнику.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Укладаємо огірки в банки щільно до самого верху. Кип’ятимо воду, заливаємо всі банки окропом на 15 хв. Зливаємо воду з банок в каструльку і додаємо туди:

  • 5 чайних л соли;
  • 10 чайних л цукру;
  • 3 лаврових листки;
  • 10-15 горошин чорного перцю.

Доводимо розсіл до кипіння і вливаємо 100 мл 6% оцту. Залиті банки цим розсолом, загорнути і укутаті теплою ковдрою до повного охолодження. Огірочки на зиму готові!

Зберігаті їх можна в прохолодній і темній коморі протягом року. Смачного!

Замітка!

Peцeпт розрахований на 3 літри огірків.

Не вдається скопіювати.