Консерви з річкової риби в томаті

Багато хто з дитинства пам’ятають смак рибних консервів, багато хто любить їх і досі. Але в даний час непросто знайти натуральний продукт, який не містив би різні добавки і підсилювачі смаку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Завжди Смачно

Інгредієнти:

  • 3 кг річкової риби;
  • 110 г борошна вищого сорту;
  • 40 г солі;
  • 50 мл олії;
  • 2 моркви середньої величини;
  • 2 цибулини;
  • томатна паста – 300 г;
  • чорний перець горошком;
  • лавровий лист – 3 шт.

Приготування:

  1. Почистити і випатрати рибу.
  2. Промити і викласти в посуд з сіллю.
  3. Залишити на ніч.
  4. Промити на ранок від солі і обваляти в борошні.
  5. Підсмажити улов на сковороді в маслі.
  6. Остудити готовий продукт.
  7. Почистити і порізати дрібно цибулю, а також натерти моркву.
  8. Обсмажити їх до напівготовності.
  9. Змішати 300 грам томатної пасти і 720 мл води.
  10. Укласти 3 горошинки перцю в кожну банку, лавровий лист.
  11. Покласти в банку морква і цибуля.
  12. Зверху укласти обсмажену рибу.
  13. Залити соусом до рівня, де горлечко починає звужуватися.
  14. Поставити банки на стерилізацію, прикривши кришку не закручуючи.

Після всіх вище процедур слід простерилізувати в каструлі з водою всі банки, витягнути їх звідти і закрутити. Герметично закриті банки обов’язково укутати, щоб вони повільно охололи.