Консерви з річкової риби в томаті
Багато хто з дитинства пам’ятають смак рибних консервів, багато хто любить їх і досі. Але в даний час непросто знайти натуральний продукт, який не містив би різні добавки і підсилювачі смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Завжди Смачно
Інгредієнти:
- 3 кг річкової риби;
- 110 г борошна вищого сорту;
- 40 г солі;
- 50 мл олії;
- 2 моркви середньої величини;
- 2 цибулини;
- томатна паста – 300 г;
- чорний перець горошком;
- лавровий лист – 3 шт.
Приготування:
- Почистити і випатрати рибу.
- Промити і викласти в посуд з сіллю.
- Залишити на ніч.
- Промити на ранок від солі і обваляти в борошні.
- Підсмажити улов на сковороді в маслі.
- Остудити готовий продукт.
- Почистити і порізати дрібно цибулю, а також натерти моркву.
- Обсмажити їх до напівготовності.
- Змішати 300 грам томатної пасти і 720 мл води.
- Укласти 3 горошинки перцю в кожну банку, лавровий лист.
- Покласти в банку морква і цибуля.
- Зверху укласти обсмажену рибу.
- Залити соусом до рівня, де горлечко починає звужуватися.
- Поставити банки на стерилізацію, прикривши кришку не закручуючи.
Після всіх вище процедур слід простерилізувати в каструлі з водою всі банки, витягнути їх звідти і закрутити. Герметично закриті банки обов’язково укутати, щоб вони повільно охололи.