Королівський шоколадний торт. Спекла на день народження чоловіка — гості були в захваті
Я дуже люблю радувати рідних і близьких десертами, які і зробити не складно, і смак мають прекрасний. І ось одного разу на день народження чоловіка я приготувала королівський шоколадний торт, який його просто вразив. Як власне, і всіх присутніх гостей, адже він був воістину шикарний і дуже смачним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Список інгредієнтів
Для того щоб спекти корж діаметром в 18 см, мені потрібні були такі компоненти, як:
- по 150 грам борошна і цукру;
- курине яйце;
- 50 мл рафінованої олії;
- 30 грам какао-порошку;
- 75 мл молока;
- по 5 грам соди і розпушувача тесту;
- 65 мл окропу.
Щоб приготувати ніжний крем для випічки, мені потрібні були:
- 60 грам цукру;
- 250 грам масла вершкового;
- 250 мл молока;
- пара курячих яєць;
- пара столових ложок борошна;
- 160 грам згущеного молока.
І нарешті, щоб зробити помадку, мені знадобилися такі компоненти, як:
- по три столові ложки водички і какао-порошку;
- шість столових ложок цукру;
- 50 грам вершкового маслечка.
Спосіб приготування
І в першу чергу змішуємо всі інгредієнти для приготування коржа згідно з рецептом, а потім заливаємо їх окропом. Причому змішувати потрібно вручну за допомогою ложки, збивати тут нічого не потрібно. Потім тісто переливаємо в форму для випікання, застелену пергаментом, і відправляємо його в духовку, де бісквіт буде готуватися протягом півгодини при температурі 170 ° С.
В цей час в каструлі змішуємо вінчиком цукор, яйця, борошно і згущене молоко, а коли суміш стане однорідною, додаємо туди молоко. Потім каструлю ставимо на плиту і на маленькому вогні гріємо вміст, постійно помішуючи, до тих пір поки воно не буде густим. Потім каструлю знімаємо, накриваємо плівкою і, поки крем охолоджується, збиваємо міксером масло, яке потім додаємо в каструлю, і все ретельно змішуємо.
Далі готуємо помадку, для чого все її компоненти кладемо в каструлю, яку ставимо на вогонь. А потім варимо суміш пару хвилин, постійно помішуючи, поки всі інгредієнти не розчиняться.
Ось і все, тепер залишиться лише розрізати корж уздовж на пару-трійку частин, намазати кремом кожен бісквіт, складаючи їх один на одного, а зверху та по боках змастити торт помадкою. І все, королівський десерт готовий до подачі на стіл.