Готуємо аджику правильно

Аджика давно стала одним з найулюбленіших соусів на наших столах. Головне – це правильно її приготувати, з потрібною консистенцією і надати їй кисло-солодкий, гострий смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayine

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори, 3 кг;
  • часник, 5 головок;
  • гострий перець, 4 шт;
  • перець болгарський, 8 шт;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 1 стакан;
  • олія соняшникова, 1 стакан.

Перекручуємо помідори на м’ясорубці, змішуємо їх з сіллю і цукром.

У каструлю вливаємо олію, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і виливаємо помідорну масу. Коли все закипить, зменшуємо вогонь і варимо соус протягом 1 години, регулярно перемішуючи, що прискорить випарювання зайвої рідини.

За допомогою блендера подрібнюємо перець болгарський і часник, додаємо їх в масу і варимо все разом ще 15 хвилин.

Порада: якщо хочете отримати аджику гостріше, разом з болгарським перцем і часником додавайте і гострий перець. Якщо вважаєте за краще більш м’який смак, тоді гострий перець перекручуємо разом з помідорами і варимо їх разом.

Розливаємо гарячий соус по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження. Зберігати можна в будь-якому місці.

У аджику можна також додати й свіжу зелень. Січемо петрушку і кріп і додаємо її в соус разом з часником і болгарським перцем.

Не вдається скопіювати.