Королівський сирний пиріг — неймовірно смачна і ніжна страва, яка не залишить нікого байдужим
Багатьом напевно знайома страва, під назвою королівський пиріг або королівська ватрушка. Зазвичай у нього посередині проста сирна начинка, а зверху і знизу пісочне тісто, натерте на тертці. Так от сьогодні ми представляємо Вам покращений варіант цієї сирної страви — королівський сирний пиріг.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти для приготування королівського сирного пирога:
- Борошно — 250 грамів
- Масло — 120 грамів
- Цукрова пудра — 100 грамів
- Жовток — 1 шт
- Сметана — 2 столових ложки
- Розпушувач — пів чайної ложечки
Начинка:
- Сир — 1 кілограм
- Вершки — 400 грамів
- Цукор — 200 грамів
- Яйця — 5 штучок
- Кокосова стружка — 60 грамів
- Крохмаль — 30 грамів
Як готується королівський сирний пиріг:
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукрову пудру і розпушувач. Висипте це в комбайн, додайте трохи розтоплене масло, нарізане на кубики.
- Подрібніть в комбайні все в крихту. Якщо блендера немає, то руками теж можна приготувати, просто процес тоді трохи важчий.
- Збийте жовток, додайте сметанку і знову увімкніть на подрібнення. Потім сформуйте з тіста кулю. Тільки сильно тісто не місіть. Потім поділіть його на 2 рівні частини та відправте в холодильник на годинку.
- Займемося начинкою. У ємність висипте сир, додайте вершки та розітріть до отримання однорідної консистенції.
- Тепер вбийте яйця, висипте крохмаль і добре перемішайте все блендером. У Вас повинна вийти така маса, в якій не буде відчуватися грудочок. Додайте кокосову стружку і просто перемішайте ложкою. Ось і готова начинка!
- Одну частину тіста натріть на великій тертці та викладіть на дно форми, трохи придавивши. Залийте начинку. Другу частину тіста так само натріть і посипте зверху начинку, розрівняйте.
- Тепер відправляємо десерт в духовку на годинку (приблизно, стежте за своєю духовці) при 160 градусах. Начинка повинна колихатися, навіть коли пиріг буде готовий, це схоже на випічку чізкейку.
- Коли пиріг буде готовий, то нехай охолоне і потім можна подавати.
Приємного апетиту!