Нуль борошна: пиріг з куркою і печерицями

Якщо ви втомилися від курячої грудки в її звичному для вживання вигляді, пропонуємо приготувати цей смачний соковитий пиріг. Він відмінно різноманітить раціон тих, хто намагається дотримуватися здорового харчування і стежить за споживаними калоріями.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

І так! В багатошаровому пирогу немає ні грама борошна.

Інгредієнти:

Для основи:

  • 500 г курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 30 г сметани

Для начинки:

  • 300 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 150 г кефіру або несолодкого йогурту
  • 150 г сиру моцарела
  • 1 столова ложка рослинної олії

Приготування:

У курячий фарш додати дрібно нарізану (або протерту через тертку) цибулину, сметану і яйце. Фарш посолити, поперчити і добре перемішати. Фарш викласти у форму для випічки діаметром 26 сантиметрів, розрівняти. Це буде основою пирога.

Цибулину дрібно нарізати і підрум’янити на сковороді з додаванням однієї столової ложки олії до золотистого кольору. Печериці нарізати пластинами і тушкувати з цибулею до випаровування всієї рідини. Рівномірно викласти печериці з цибулею на основу для пирога.

В окремій чашці змішати 2 яйця, 150 грамів кефіру і залити ними пиріг.

Поставити випікатися пиріг на 25 хвилин при 180 градусах. Через 25 хвилин дістати пиріг і посипати його потертим сиром. Відправити в духовку ще на 15-20 хвилин до готовності.

Приємного апетиту!