Кращі мариновані огірки на зиму! Дуже смачні і хрусткі!
Продовжуємо робити смачні домашні заготовки, щоб взимку максимально урізноманітнити своє меню і з задоволенням насолодитися смачними дарами літа!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Сьогодні у мене для вас чудовий рецепт маринованих огірків, яким ще в минулому році зі мною поділилася моя подруга, дай Бог їй міцного здоров’я!
Список інгредієнтів:
На 1 літрову банку:
- 600-650 г огірків
- 1 невелика цибулина
- 4-5 кружечків моркви
- 2-3 шматочки гострого перцю
- 2 зубки часнику
- Кріп (парасольки, стебла)
- Лист хрону (за бажанням)
- 30 г солі
- 30 г цукру
- 20 г 9% оцту
Час стерилізації 7-8 хвилин
На 2-літрову банку:
- 60 г солі
- 60 г цукру
- 40 г 9% оцту
Час стерилізації 12-14 хвилин
НА 3-літрову банку:
- 90 г солі
- 90 г цукру
- 60 г 9% оцту
Час стерилізації 18-20 хвилин
У мене в мисці трохи більше 3 кг молоденьких огірків, які я попередньо замочила на пару годин у холодній воді.
Крім цього, нам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, гострий перець, парасольки або стебла кропу і часник, а також 9% оцет, сіль і цукор.
Середні або великі цибулини необхідно нарізати кільцями, дрібні головки можна розрізати навпіл або залишити цілком.
Моркву нарізаємо довільно як вам подобається – кружками, брусочками, соломкою і т.д. Гострий перець можна покласти цілими шматочками або теж нарізати поперек на тонкі кільця.
Часник ріжемо поперек на пластинки. Всі інгредієнти підготовлені, приступаємо до заповнення банок.
Я буду консервувати в літрових банках і для цієї кількості огірків нам знадобиться 5 штук, хоча можна використовувати тару будь-якого об’єму.
На дно кожної банки викладаємо нарізану кільцями ріпчасту цибулю, кружечки моркви, різаний часник і шматочки гострого перцю.
Туди ж відправляємо парасольки кропу і при бажанні можна додати листя хрону, але я не додавала. Тепер дуже щільно наповнюємо банки огірками.
Зазвичай, готуючи мариновані огірки, ми додатково використовуємо перець горошком, лавровий лист, інші спеції і зелень, але в цьому рецепті тільки ці компоненти, хоча ви можете додати їх на свій смак.
Далі, в кожну літрову банку засипаємо 30 г солі, 30 г цукру і 20 г 9% оцту, відповідно, якщо ви консервуєте 2-х літрові банки, то беріть солі, цукру та оцту в два рази більше, а якщо 3-х літрові , то в три.
Тепер банки заливаємо звичайною холодною водою, у мене фільтрована кімнатної температури. Наливаємо так, щоб до краю банки залишався 1 см. Накриваємо кришками і відправляємо на стерилізацію.
Ви вже знаєте, що у мене для цих цілей є велика каструля, на дно треба постелити чисту тканинну серветку або встановити невисоку решітку, щоб банки під час стерилізації не торкалися дна каструлі.
Ставимо її на плиту і наливаємо в каструлю воду до плечики банок. Накриваємо кришкою і на сильному вогні доводимо до кипіння.
Після того, як вода добре закипить, зменшуємо нагрів, засікаємо час, і з цього моменту на найменшому вогні, щоб вода злегка кипіла, стерилізуємо літрові банки 7-8 хвилин, 2-х літрові 12-14 хвилин, а 3-х літрові 18-20 хвилин.
Як тільки час стерилізації завершиться, герметично закатуємо банки і перевертаємо їх на кришки.
Баночки обов’язково вкутуємо до повного охолодження.
Друзі, рекомендую приготувати хоч кілька баночок таких огірочків на пробу, точно не пошкодуєте! Готуйте з задоволенням і їжте з апетитом! Бажаю вам смачних заготовок!