Курка з картоплею у фользі, запечена в духовці – рецепт приготування
Дуже смачна курка з картоплею, запечена в імпровізованих горщиках в духовці. Як варіант повсякденного або святкового столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Аромат від цієї страви, просто неймовірний. Приготуйте і вона вам обов’язково сподобається!
Кількість продуктів розраховано на 5 порцій.
Продукти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Часник – 2-3 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Сир – 150 г.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 5-6 ст. л.
- Сіль
- Перець
- Вершкове масло для обмазки форми – 1 ч. л.
- Французька гірчиця – 1 ч. л.
Як приготувати курку з картоплею у фользі
Для початку попередньо підготуємо всі продукти:
Куряче філе нарізаємо на шматочки. Картоплю чистимо і нарізаємо половинками, помідори ріжемо кідбцями. Цибулю ріжемо півкільцями. Сир натираємо на тертці.
Починаємо приготування. До нарізаної картоплі додаємо олію, буквально 1 ст.л. Все добре перемішуємо.
Тепер до курки додаємо сіль і перець за смаком.
Викладаємо 2 ст.л. сметани і все це гарненько перемішуємо.
Тепер робимо заготовки – формочки з фольги. Робляться вони дуже просто.
Для цього беремо шматок фольги, накриваємо їй літрову банку, перевернуту догори дном, формуємо формочки (висотою приблизно 9 см) і краї форми трохи загинаємо для стійкості форми. Заготівля готова.
Тепер приготовані продукти ми закладаємо в наші заготовлені формочки з фольги.
На низ формочок викладаємо картоплю, далі викладаємо цибулю.
Наступним шаром викладаємо курячу грудку.
Поверх курки викладаємо кружечок помідора.
Останнім шаром все рясно зверху присипаємо сиром.
Все готово, тепер нам залишилося їх тільки запекти.
Ставимо порції в розігріту до 180 градусів духовку. Зверху формочки прикриваємо фольгою.
Хвилин через 30, знімаємо фольгу, щоб вийшла зверху красива, рум’яна кірочка. Загальний час запікання 40-45 хвилин.
Запечена курка з картоплею в духовці готова. Смачного!