Легендарний салат з буряка в банках без стерилізації
Щоб приготувати такий салат, не потрібно багато мороки. Про те зимою дуже смакує.
Нам знадобиться:
- Буряк 3 кг.
- Болгарський перець 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 кг.
- Вода 250 мл.
- Цукор 0,5 склянки
- Оцет 9% 130 мл.
- Соняшникова олія 200 мл.
- Сіль кухонна 2 стол. ложки
- Хмелі-сунелі 2 ч. ложки (можна замінити на інші спеції)
Покроковий рецепт приготування:
Буряк помити, відварити до готовності, вийняти з води, охолодити. Далі почистити, натерти на корейській або звичайною, великій тертці.
Цибулю почистити, порізати чверть кільцями.
Потім додати болгарський перець, і смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Слідом додати воду, оцет, сіль і цукор. Каструлю накрити кришкою, тушкувати 10 хвилин на маленькому вогні. В овочі викласти буряк і хмелі-сунелі, перемішати, тушкувати ще 10 хвилин під закритою кришкою.
Розкласти салат по стерильним банкам, закатати стерильними кришками. Прибрати під теплу ковдру, до повного охолодження. Зберігати в темному, прохолодному місці.
Нічого складного тут немає головне бажання. Не забудьте запастися на зиму.