Легендарний салат з буряка в банках без стерилізації

Щоб приготувати такий салат, не потрібно багато мороки. Про те зимою дуже смакує.

Нам знадобиться:

  • Буряк 3 кг.
  • Болгарський перець 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста 1 кг.
  • Вода 250 мл.
  • Цукор 0,5 склянки
  • Оцет 9% 130 мл.
  • Соняшникова олія 200 мл.
  • Сіль кухонна 2 стол. ложки
  • Хмелі-сунелі 2 ч. ложки (можна замінити на інші спеції)

Покроковий рецепт приготування:

Буряк помити, відварити до готовності, вийняти з води, охолодити. Далі почистити, натерти на корейській або звичайною, великій тертці.

Цибулю почистити, порізати чверть кільцями.

Потім додати болгарський перець, і смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Слідом додати воду, оцет, сіль і цукор. Каструлю накрити кришкою, тушкувати 10 хвилин на маленькому вогні. В овочі викласти буряк і хмелі-сунелі, перемішати, тушкувати ще 10 хвилин під закритою кришкою.

Розкласти салат по стерильним банкам, закатати стерильними кришками. Прибрати під теплу ковдру, до повного охолодження. Зберігати в темному, прохолодному місці.

Нічого складного тут немає головне бажання. Не забудьте запастися на зиму.

Не вдається скопіювати.