Легкий рецепт ситної запіканки з фаршем, капустою і перцем
Коли приходиш ввечері з роботи, сил на готування не залишається, тому хочеться швидко щось зробити, але при цьому важливо, щоб страва вийшла ситним і смачним, щоб заповнити всю втрачену енергію. В такому випадку ідеальним варіантом буде запіканка, яка за смаком нагадує всіма улюблені голубці, але готувати її буде набагато простіше і легше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Список інгредієнтів
- близько 500 грам яловичого фаршу;
- порізана кубиками цибулина середнього розміру;
- половина склянки нарізаного кубиками болгарського перцю;
- по одній чайній ложечці часникового порошку і цукру;
- пара чайних ложечок яблучного оцту;
- 400 грам порізаних кубиками помідорів, з яких попередньо знімається шкірка;
- сіль і перець за смаком;
- близько 700-800 грам капусти;
- 3/4 склянки тертого сиру чеддер, але через брак цього сиру підійде і будь-який інший.
Спосіб приготування
І насамперед велику сковороду або сотейник ставимо на середній вогонь і додаємо туди яловичий фарш і нарізані цибулю, болгарський перець. Фарш перемішуємо з овочами і готуємо до тих пір, поки м’ясо не перестане бути рожевим, після чого зливаємо жир.
Потім в ємність додаємо часниковий порошок, цукор, оцет і нарізані кубиками помідори разом з соком, що виділився. Тушкуємо м’ясо з овочами на невеликому вогні, не накриваючи кришкою сковороду, протягом десяти хвилин, постійно помішуючи. Далі пробуємо суміш і солимо, перчимо так, як вам того хочеться.
Поки готується м’ясо з овочами, нарізаємо капусту, яку складаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона її покривала. Ємність ставимо на вогонь і доводимо рідину до кипіння, після чого варимо капусту протягом 10-15 хвилин і зливаємо воду через друшляк.
Потім змащуємо форму для запікання олією і викладаємо на неї капусту. Поверх капусти виливаємо фарш з овочами і відправляємо ємність в розігріту до 180 0С, де суміш запікатиметься протягом 20 хвилин.
Потім фарш посипаємо тертим сиром і готуємо запіканку ще 5 хвилин, щоб сир розтанув. Ось і все, залишилося дати страві охолонути, можна подавати його до столу.