Ліниве лечо: відмінна заготовка на зиму

Я дуже люблю «Лечо», але возитися з ним, звичайно, немає бажання. І зовсім недавно я знайшла для себе вихід у вигляді цього рецепта. Тепер я закриваю лечо набагато простіше, ніж зазвичай. А ось смакові якості від цього абсолютно не постраждали.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Необхідні продукти

  • помідори — 3 кг
  • перець — 0,5 кг
  • цибуля — 0,5 кг
  • морква — 0,5 кг
  • соняшникова олія — 250 мл
  • оцет 9% — 200 мл
  • цукор — 100 гр

Промиваємо стиглі помідори і довільно нарізаємо їх в каструлю.

Відчищаємо солодкий перець і нарізаємо його соломкою.

Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи або ж будь-якій іншій.

Змішуємо всі нарізані інгредієнти і додаємо до них цибулю, нарізану півкільцями, ставимо отриманий салат на плиту.

Через 20 хвилин кипіння додаємо цукор, сіль, оцет, соняшникову олію, все добре перемішуємо і на невеликому вогні варимо ще 40 хвилин.

Беремо стерильні банки і перекладаємо в них «Ледаче лечо», закриваємо банки і відправляємо остигати.

Остиглі баночки прибираємо на постійне місце зберігання.