Малосольні огірки за 12 годин і мариновані на Зиму. Хрусткі, та не кислі

Зовсім скоро початок сезону збору огірків, а це значить що я скоро знову почну солити огірочки. Хочу розповісти вам про рецепт малосольних огірочків і про рецепт соління огірків на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Обидва рецепта використовує моя мама, скільки я себе пам’ятаю. Сподіваюся ви теж спробуєте і вам сподобається.

Малосольні огірки

Малосольні огірки за 12 годин і мариновані на Зиму. Хрусткі, та не кислі

На 3-х літрову банку

  • 1,5 кг невеликих огірків
  • 6 шт. парасольок кропу
  • 1 головка великого часнику
  • 9 горошин чорного перцю
  • 4 горошин запашного перцю
  • 3 лаврових листочка
  • по кілька листочків вишні, смородини, хрону і пару маленьких молодих гілочок чорної смородини (якщо не шкода ламати).

Для розсолу

  • 1 л. кип’ятку
  • 1 с. л. солі (з гіркою)
  • 1 ч. л. цукру (з гіркою)

Добре промиваємо огірки і відрізаємо від них хвостики.

Викладаємо рівномірно шарами в банку огірки по черзі з зеленню.

Потім солимо, всипаємо горошок, цукор і повільно заливаємо кип’ятком так, що б він не потрапляв на стінки банки (що б вона не лопнула).

Закриваємо гумовою кришкою і залишаємо на столі повністю охолонути.

Потім ставимо в холодильник. Завдяки цьому огірки будуть хрумтіти.

Заготівля огірків “На зиму”

Малосольні огірки за 12 годин і мариновані на Зиму. Хрусткі, та не кислі

На 1-літрову банку

  • 500 гр. маленьких огірків
  • 0,5 солодкого перця
  • 4 парасольки кропу
  • 4 зубчики часнику
  • 3 шт перець духмяний (горошок)
  • 5 шт чорний перець (горошок)
  • 2 лаврові листочки
  • 0,5 ч. л. оцту (70%)
  • 500 мл. води
  • 0,5 ст. л. солі
  • 1/4 ст. ложки цукру

Дуже добре промити огірки за допомогою чистої губки (без миючих засобів). Від чистоти огірків, і банки залежить тривале зберігання.
Промиваємо банки содою і добре споліскуємо і стерилізуємо під паром по 5 хвилин кожну.

П’ять хвилин кип’ятити кришки, які будемо використовувати. Замочуємо огірки на 2 години в холодній воді.

Беремо чашку, кладемо в неї лаврові листи і парасольки кропу. Заливаємо їх на пару хвилин кип’ятком. Зливаємо цю воду.

На дно банки кладемо шматочки солодкого перцю, лавровий лист, частину парасольок кропу, перець горошком і частину часнику.

Укладаємо огірки щільніше один до одного, попередньо відрізавши від них хвостики (за бажанням). Зверху додаємо решту часнику і парасольок кропу.

Повільно заливаємо в банки кип’ятком майже до країв, накриваємо кришками і поки так залишаємо на 10-15 хвилин.

Потім накриваємо верх марлею або спеціальною кришкою з дірочками і зливаємо в чисту каструлю воду з банки.

У чисту каструлю вливаємо 500 мл. води, цукор і сіль. Ставимо на вогонь. Коли вода закипить, цукор і сіль розчиниться вимикаємо вогонь.

Чекаємо хвилину і переливаємо воду в банку з огірками. Додаємо оцет, накриваємо кришкою і закатуємо ключем кришку.

Перевертаємо банку вниз кришкою, накриваємо рушником і залишаємо так до повного охолодження.