Манні зрази з куркою і овочами. Ділюся рецептом
Манні зрази з ніжною начинкою з курки з овочами неодмінно сподобаються не тільки дітям, але й дорослим. Дуже ситні, з апетитною рум’яною скоринкою – такі зрази часто включають в меню в дитячому садочку і подають зі сметаною або томатною підливою. Удома можна приготувати манні зрази на сніданок або вечерю і додати в начинку з курки улюблені спеції, зелень на ваш смак, приправити її меленим перцем, часником. Навіть в холодному вигляді манні зрази дуже смачні і їх можна взяти на роботу в якості повноцінного обіду.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- Манна крупа – 100 г.
- Вода – 300 г.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Куряча грудка (або філе без кістки) – 300 г.
- Морква (середня) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень кропу, петрушки – за смаком.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 20 г (за бажанням).
- Сіль, перець мелений – за смаком.
Додатково:
- Сухарі панірувальні
- Олія соняшникова – для смаження.
Як приготувати манні зрази:
1. У сотейнику готуємо густу манну кашу з додаванням дрібки солі. Манну крупу всипаємо тонкою цівкою в киплячу воду і варимо 2-3 хвилини при постійному помішуванні до готовності. Відключаємо плиту.
2. У злегка остиглу кашу вбиваємо куряче яйце і добре все змішуємо до однорідності. Даємо охолонути манному «тісту» в сотейнику під кришкою. Перед формуванням зраз злегка розминаємо манне тісто лопаткою.
3. Моркву натираємо на тертку, цибулю ріжемо кубиками. На сковорідці з олією злегка смажимо овочеву нарізку протягом 2-3 хвилин. Для аромату добре додати до овочів шматочок вершкового масла, але це не обов’язково.
4. Курячу грудку заздалегідь відварюємо в невеликій кількості води, охолоджуємо в бульйоні і перекручуємо м’якоть через м’ясорубку.
5. До тушкованих овочів висипаємо перекручений курячий фарш і смажимо на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини. Постійно перемішуємо начинку, щоб нічого не пригоріло.
6. Викладаємо курячий фарш з овочами в миску і даємо охолонути. Приправляємо сіллю і меленим перцем за смаком, додаємо нарізану зелень. Якщо начинка здасться вам сухуватою, то можна додати в неї кілька ложок курячого бульйону або вершків. Змішуємо всі інгредієнти начинки до однорідності.
7. Руками, змоченими в холодній воді, з манного тіста формуємо коржі товщиною приблизно 0,5 см і викладаємо на середину ложку начинки.
З’єднуємо краї коржа над начинкою, надаємо зразам овальну форму і паніруємо їх в мелених сухарях.
8. Обсмажуємо манні зрази з куркою і овочами на розігрітій олії з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
Перекладаємо готові манні зрази на тарілку і подаємо гарячими з будь-яким улюбленим соусом або просто зі сметаною. Як гарнір відмінно підійде салат зі свіжих овочів або овочева нарізка.
Дуже смачно. Пригощайтеся!