Мариновані кабачки на зиму, без стерилізації. Які ж смачні і хрусткі

Кабачки в такому маринаді і при такому методі консервації, виходять дуже щільними, хрусткими і ароматними.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки – 1.5 кг;
  • вода – 1 л;
  • оцет 9% – 100 мл;
  • сіль – 1.5 ст.л;
  • цукор – 100 г;
  • приправа для маринування по 1 ч.л в кожну банку;
  • лавровий лист – 3 шт;
  • перець гіркий – 0.5 ч.л.

Процес маринування кабачків

Кабачки ріжемо кружечками з товщиною до 1 см.

Порада: обов’язково добре стерилізуйте банки і кришки.

Воду змішуємо з цукром, сіллю, добре розмішуємо, всипаємо чорний перець і кидаємо лавровий лист.

Коли маринад закипить, вливаємо оцет, кип’ятимо 1 хвилину і додаємо кабачки, перемішуємо.

Мариновані кабачки на зиму, без стерилізації. Які ж смачні і хрусткі

Накриваємо кришкою каструлю і варимо 7 хвилин, періодично перемішуємо.

Порада: 7 хвилин відраховуємо з моменту, коли ви поклали кабачки в маринад і накрили каструлю кришкою.

Розкладаємо кабачки по банкам, на дно попередньо кладемо по ложці приправи для консервації овочів, часник, розрізаний на пару частин.

Мариновані кабачки на зиму, без стерилізації. Які ж смачні і хрусткі

Банки заповнюють щільно, тому що кабачки все одно осядуть.

Доводимо до кипіння маринад ще раз і заливаємо киплячим банки з кабачками, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Мариновані кабачки на зиму, без стерилізації. Які ж смачні і хрусткі

Зберігаємо в підвалі або при кімнатній температурі.

Не вдається скопіювати.