Мариновані кабачки на зиму, без стерилізації. Які ж смачні і хрусткі
Кабачки в такому маринаді і при такому методі консервації, виходять дуже щільними, хрусткими і ароматними.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки – 1.5 кг;
- вода – 1 л;
- оцет 9% – 100 мл;
- сіль – 1.5 ст.л;
- цукор – 100 г;
- приправа для маринування по 1 ч.л в кожну банку;
- лавровий лист – 3 шт;
- перець гіркий – 0.5 ч.л.
Процес маринування кабачків
Кабачки ріжемо кружечками з товщиною до 1 см.
Порада: обов’язково добре стерилізуйте банки і кришки.
Воду змішуємо з цукром, сіллю, добре розмішуємо, всипаємо чорний перець і кидаємо лавровий лист.
Коли маринад закипить, вливаємо оцет, кип’ятимо 1 хвилину і додаємо кабачки, перемішуємо.
Накриваємо кришкою каструлю і варимо 7 хвилин, періодично перемішуємо.
Порада: 7 хвилин відраховуємо з моменту, коли ви поклали кабачки в маринад і накрили каструлю кришкою.
Розкладаємо кабачки по банкам, на дно попередньо кладемо по ложці приправи для консервації овочів, часник, розрізаний на пару частин.
Банки заповнюють щільно, тому що кабачки все одно осядуть.
Доводимо до кипіння маринад ще раз і заливаємо киплячим банки з кабачками, закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо в підвалі або при кімнатній температурі.