Мариновані сливи. Як тільки починається сезон слив, я відразу згадую про цей рецепт, яким користуюся вже 20 років. Ці сливочки виходять дуже смачні та пікантні, не розлазяться, а залишаються тверденькі

Я завжди мариную сливи лише за цим рецептом. Ось уже років 20. У мене їх всі обожнюють. Коли збираємося за святковий стіл всією родиною, всі відразу про них запитують. Шкода лише, що вони так швидко закінчуються.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Складові:

  • 1 кг слив;
  • 250 мл води;
  • 200 г цукру;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • декілька гвоздичок;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 50 г оцту;
  • Кілька горошин чорного перцю.

Приготування:

Для цього рецепту потрібно брати сливи тверді, а не переспілі.

Сливи потрібно добре помити і вийняти всі кісточки, можна розрізати навпіл.

Складаємо сливи в друшляк і чекаємо поки стече вся вода. У цей момент можемо простерилізувати банки.

Потім, заповнюємо їх сливами. Складаємо їх щільно до самого верху.

Далі, готуємо для слив маринад.

Беремо невеличку каструлю, змішуємо у ній воду зі спеціями та цукром.

Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо коли закипить.

Маринад охолоджуємо і додаємо оцет. Готовим маринадом заливаємо сливи в ємностях.

Банки ставимо в велику каструлю для стерилізації.

Наливаємо в каструлю холодну воду і поміщаємо на вогонь. Після закипання, тримаємо на невеликому вогні десь хвилин 4-6 хвилин.

Потім банки закручуємо, перевертаємо і накриваємо теплою ковдрою.

Смачного!