Маринуєм червоний перець вдома правильно
Є багато різних рецептів маринування перцю, та не всі вони вдалі, тому в цій статті ми Вам опишем як правильно маринувати перець щоб не переборщити.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- червоний болгарський перець, 2.5 кг;
- селера, 200 г;
- петрушка, 150 г;
- часник, близько 100 г або за смаком.
Для приготування маринаду необхідно:
- вода, 500 мл;
- олія соняшникова, 1 стакан;
- оцет 9%, 60 мл;
- лист лавровий, 5 шт;
- перець горошком, 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 50 г.
Маринований червоний перець: процес приготування
Вибирайте м’ясистий і красиві червоний перець – він виходить найсмачнішим.
Очищаємо перець від насіння і плодоніжки, не розрізаємо його, залишаємо цілим.
Зелень січемо, часник ріжемо часточками.
Для маринаду змішуємо всі інгредієнти, доводимо до кипіння і порційно кладемо перець, проварюємо по 2 хвилини з одного і з іншого боку. Викладаємо перець.
Тепер беремо ємність з кришкою і укладаємо шари перцю, перекладаючи їх нарізаною зеленню і дольками часнику.
Заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 3 доби.
Якщо ви спробуєте і вам сподобатися такий перець, тоді можна зробити заготовку на зиму.
Просто укладаємо всі шари в банки, заливаємо маринадом і накриваємо кришками.
Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.
Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Не так вже й важко приготувати смачний перець. Потрібно тішки часу і терпіння.