Мій ідеальний рецепт паски на Великдень 2021 — м’яка, ароматна і неймовірно смачна!

Готувати паску за цим рецептом дуже легко, а результат перевершить всі ваші очікування: надзвичайно смачна випічка, жовта, як сонечко, підкорить всіх. Дуже смачна, пухкенька, в міру солодка – просто ідеальна, яка подобається усім господиням. Ділюся з вами цим рецептом. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти для тіста:

  • 10 жовтків
  • 400 мл молока
  • 300 г цукру (можна більше)
  • 0,5 ч.ложки солі
  • 70 г живих дріжджів
  • 200 г масла
  • 1 кг борошна
  • 100- 200 г ізюм або цукати
  • цедра 1 лимона

Готуємо тісто:

Молоко потрібно закип’ятити, а потім остудити до теплої температури. Потім помістити сюди дріжджі та 100 г цукру. Ще додаємо 200 г борошна й ретельно вимішуємо. Залишаємо опару на 20 хвилин в теплому місці.  

Тепер в окремій посудині слід збити жовтки разом з сіллю та цукром до однорідності й змішати з опарою та рештою борошно. Приступаємо до замішування тіста. Також сюди слід ще додати ізюм, який ви попередньо запарили та висушили. Додаємо до тіста розтоплене вершкове масло та тету цедру лимона. Продовжуємо все замішувати протягом 15 хвилин. Тісто має бути еластичним, накриваємо його тканиною й залишаємо підійти на годину. Після цього періоду знову обминаємо й залишаємо ще на годину.  

Готові форми наповнюємо на  1/3 висоти тістом й залишаємо ще на деякий час, щоб піднялося тісто. Ставлю в духовку, коли тісто рівно з бортиками. Розігріваємо духовку до 180 градусів та випікаємо приблизно 45 хвилин, але то треба орієнтуватися на свою духовку. Потім виймаю, залишаю охолонути й покриваю глазур’ю. 

Рецепт глазурі:

  • 250 г цукру
  • 1 ч.л желатину
  • 6 ст. л. води
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Готуємо:

Спершу желатин потрібно змішати з 2 ст. л. води й залишити його набубнявіти. Паралельно змішуємо в маленькій каструлі цукор й 4 ст. л. води, кип’ятимо й продовжуємо варити, поки цукор повністю не розчиниться. Готову суміш знімаємо з вогню змішуємо з желатином. Робимо це за допомогою міксера, щоб суміш була однорідною. Коли маса побіліє, збиваємо ще 5 хвилин, додаємо 1 ч. л. лимонного соку й ще змішуємо 1 хвилину. Глазур потрібно наносити одразу, бо вона застигає. 

Ось таку смачну паску можна отримати!