Морозиво з дитинства: як в паперових стаканчиках по 20 копійок! Домашнє морозиво з молока без вершків

Морозиво виходить з коханим з дитинства смаком і ароматом, готується просто і швидко. Молоко краще взяти домашнє або найжирніше з магазину.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 900 г;
  • яйця, 6 шт;
  • цукор, 250 г

Процес приготування

Відокремлюємо білки від жовтків.

Жовтки змішуємо з 100 г цукру і молоком, 100 мл, збиваємо вінчиком. За смаком додаємо ванілін.

В решту молока вливаємо збиті жовтки і варимо масу на невеликому вогні до густоти. Процес займає близько 8 хвилин.

Важливо : до кипіння не доводити.

Білки збиваємо з цукром 250 г і ставимо на водяну баню, нагріваємо 7 хвилин, постійно перемішуючи і збиваємо, поки не охолонуть. Маса повинна стати густою і стійкою.

Змішуємо обидві маси лопаткою до однорідності за допомогою міксера.

Розливаємо масу по формах і відправляємо в морозильну камеру на 3 – 4 години.

Подаємо з шоколадом, варенням, свіжими фруктами і ягодами, горішками та іншими смачними добавками.

На останній стадії збивання в масу можна додати какао і вийде смачне шоколадне морозиво. Але какао беріть тільки якісне, з великим відсотком жирності.